Budi i ti KulKreativac Objavljeno: 02. 11. 2017 - 5:10

Baš na svoj treći rođendan, KUL PONG KLUB iz Bjelovara kreće u javnost s još jednim projektom koji se već neko vrijeme kuha!

Ovaj put u isti lonac stavili smo nagrađivana djela naše članice, pongovke i kulerice Ree Ban, sve njezine slikovnice koje su nagrađene na državnom natječaju Moja prva knjiga te poznatu bjelovarsku Dizajnericu, kuharicu za web i grafiku Ivanu Ivanušec, čijom kuhačom KUL PONG postaje vizualno kvalitetniji ali i bogatiji za još jednog prijatelja i partnera.

Dizajnerica i Kul Pong Klub pokreću jedinstveni program VIRTUALIZACIJE I WEB DOSTUPNOSTI DJEČJIH SLIKOVNICA. Naša članica Rea Ban prva je dobila priliku da ju na webu prikažemo kao mladu autoricu. Time želimo i ostalu djecu i mlade inspirirati da nam se priključe. Najprije u postavljanju njihovih već gotovih djela, ali i da u sklopu virtualizacije krenemo sa svojim radionicama na kojima bi osim kreiranja vlastitih bajki djecu, i sve koji to žele, educirali o sigurnosti na internetu, naučili ih da se isti može koristi za kreativnost, da se virtualni svijet i društvene mreže mogu pametno koristiti. Želimo im pokazati da i oni mogu dizajnirati svoj svijet te da naša kreativnost ne mora doma skupljati prašinu. Svi imaju šansu biti autori kao i čitati djela ostale djece te tražiti inspiraciju u njihovoj kreativnosti. Time ih želimo potaknuti da istražuju, stvaraju. I što više vremena razvijaju svoju kreativnost manje će biti izloženi lošim sadržajima, bit će u manjoj opasnosti kojoj su danas izloženi na društvenim mrežama i u digitalnom dobu.

Programom smo predvidjeli razne kreativne radionice na kojima će djeca uz razne mentore, učitelje, profesore, volontere dobiti priliku za edukaciju u području koje ih zanima, ali i sudjelovati direktno kao autori ili suradnici kluba.
Predvidjeli smo i akciju ''prepoznavanja'' talenata i određenih afiniteta djece i mladih te usmjeravanje istih u ispravnom smjeru, više edukacije za željeno područje interesa. Predviđena su također i gostovanja poznatih kreativaca.

Mogući su individualni i grupni satovi budući da roditelji iako žele ne mogu sve sami, a mi smo tu da im pomognemo, što sa ponudom zanimljivih sadržaja i raznih alata kojima se njihova djeca mogu izraziti, što sa pronalaženjem nečeg zanimljivog za njihovu djecu ako to oni već sami nisu otkrili. Moramo s vama podijeliti i plan da pomažemo i u daljnjem razvoju mladih autora jer možda trenutnu volju i talent možemo razviti u nešto stvarno trajno i razviti kvalitetnu osobu za budućnost.

Program je, kako bi se mogli uključiti svi, zamišljen za početak u vikend terminima. Važno nam je da se i djeca koja preko tjedna imaju zatrpan raspored mogu uključiti, biti kreativna i stvarati pored svojih postojećih aktivnosti. Ideja je i djeci sportašima otkriti svijet kreative za koji su zakinuti jer vrijedno treniraju i organizirati im predavanja u skladu s njihovim obavezama.

Rezultat suradnje Dizajnerice i Kul ponga je platforma za mlade autore koja može biti odskočna daska, prolazni peron ili mjesto dobre zabave a mi vam obećavamo puno smijeha, edukacije i kreativu na tone.

Dok se vi nestrpljivo pitate što je to sve u našem loncu kreative prva slikovnica Nebeski orkestar već je  puštena u svijet internetskog bespuća i baš se veselimo što s ovom divnom pričom otavarmo ovaj projekt za javnost.

PROLISTAJTE NEBESKI ORKESTAR

 

 

 

Moramo se posebno zahvaliti i književnici SILVIJI ŠESTO koja je napisala recenziju za slikovnicu i prepoznala naš projekt kao nešto dobro i kvalitetno. Posebno nas veseli njezina podrška s obzirom da znamo da je i ona poput Ree prvo bila stolnotenisačica a danas je jedna od najpoznatijih hrvatskih književnika za sve uzraste. Vjerujemo da će biti prilike da ju i Vi upoznate u sklopu našeg programa kreativnosti. Uz Silviju podrška stiže i sa drugih adresa no nećemo vam sve otkriti odmah smile
Pozivamo također i sve koji su zainteresirani za uključenje u realizaciju ovog projekta i misle da mogu pridonijeti da nas što prije kontaktiraju:

 

web:  kul pong klub
email:  kulpongklub@gmail.com
mob:  095 918 6788

Zainteresirani malci, školarci, mladi autori i svi željni novih znanja i stvaranja - JAVITE SE SAD - i krenite u ovu našu avanturu kreativnosti. Jedini uvjet je da želite i možete učiti i družiti se!

Prijavite se naučite, razvijajte sebe i druge, budite maštoviti kreativni i uspješni!

Ne morate više sami, sad imate NAS!

  Web i Grafika novosti - Sve